Prva arhivska ustanova u BiH i član Međunarodnog arhivskog vijeća

telefon / fax: + 387-33-206-492
e-mail: info@arhivbih.gov.ba
Reisa Džemaludina Čauševića 6, Sarajevo

Посјета делегације Архива Босне и Херцеговине Државном Архиву Србије

13.05.2021. - Током радног боравка у Београду, делегација Архива Босне и Херцеговине на челу са директорицом Данијелом Мрдом и у пратњи замјеника директора Шимуна Новаковића и вишег архивисте Синише Домазета посјетила је Државни Архив Србије. Том приликом, уприличен је састанак са директором Државног Архива Србије др Мирославом Перишићем и његовим сурадницима Јелицом Рељић, помоћником директора за основну дјелатност, Златибором Марковићем, помоћником директора за опште послове и Александром Марковићем, руководиоцем Одјељења архивске грађе старог периода.
Овом приликом делегација Архива Босне и Херцеговине се упознала са радом Архива и отворила могућност за ближу сурадњу наше двије институције у будућем периоду.
Архив Босне и Херцеговине је примио вриједан поклон - велик број публикација и издања Државног Архива Србије, који ће бити непроцјењив додатак нашој књижници и истраживачима у Босни и Херцеговини.
Искориштена је прилика да се обиђе изложба Краљевина Србија и Краљевина Италија и том приликом је директорица Данијела Мрда у књигу утисака уписала:
"Привилегија је и задовољство наставити плодоносну сарадњу Архива БиХ са Архивом Србије, како због заједничког културног и историјског наслеђа наших народа, тако и због размјене стручних искустава и знања. Искрено се надам и радујем заједничким пројектима у годинама које долазе“.