Prva arhivska ustanova u BiH i član Međunarodnog arhivskog vijeća

telefon / fax: + 387-33-206-492
e-mail: info@arhivbih.gov.ba
Reisa Džemaludina Čauševića 6, Sarajevo

Posjeta delegacije Arhiva Bosne i Hercegovine Arhivu Jugoslavije

12.05.2021. - Delegacija Arhiva Bosne i Hercegovine, koju je predvodila direktorica Danijela Mrda u pratnji zamjenika Šimuna Novakovića i Domazet Siniše, višeg arhiviste, boravila je u radnom posjetu Arhivu Jugoslavije u Beogradu. 
Tijekom sastanka sa direktorom Arhiva Jugoslavije, dr Milanom Terzićem i arhivskim savjetnikom Rankom Rađenović, bilo je govora o nastavku i unaprijeđenju suradnje na poslovima sukcesije arhivskog gradiva, razmjeni stručnih publikacija, te o mogućnostima organiziranja zajedničkih izložbi i  razmjene stručnih kadrova.
Arhiv Jugoslavije i Arhiv Bosne i Hercegovine dijele zajedničku povijest, kulturnu baštinu, pa i svakodnevne probleme sa kojima se danas suočava arhivska struka i taj zajednički napor je izrodio višegodišnju tradiciju dobrih i kolegijalnih odnosa između ove dvije institucije.
Delegacija je posjetu iskoristila i za obilazak izložbene sale, čitaonice, depoa i radnih prostorija, kako bi se iz prve ruke informirala o konkretnom procesu rada, te implementirala sva pozitivna iskustva u svojim budućim planiranim aktivnostima.