Prva arhivska ustanova u BiH i član Međunarodnog arhivskog vijeća

telefon / fax: + 387-33-206-492
e-mail: info@arhivbih.gov.ba
Reisa Džemaludina Čauševića 6, Sarajevo

Primopredaja dužnosti direktora u Arhivu Bosne i Hercegovine

25.03.2021. - Danas je u Arhivu Bosne i Hercegovine izvršena primopredaja dužnosti prethodnog direktora Saše Klepića i novoizabrane direktorice Danijele Mrde. Dosadašnji direktor se zahvalio zaposlenima na protekloj profesionalnoj suradnji i istakao da odlazi obogaćen brojnim pozitivnim poznanstvima i iskustvima.

"Želja mi je da Arhiv Bosne i Hercegovine nastavi putem razvoja i ostane lider arhivske službe u BiH. Urađen je veliki posao koji smo zacrtali na početku mandata, a to je restauracija skladišnog prostora i depoa, čime je vrijedna arhivska građa zaštićena od propadanja za duži period. Posla u Arhivu uvijek ima i siguran sam da će novo rukovodstvo nastaviti u pozitivnom smjeru" naglasio je dosadašnji direktor.

Danijela Mrda je izrazila zadovoljstvo što dolazi na čelo institucije koja joj je bliska po osobnom profesionalnom interesu i u kojoj rade ljudi koji vole svoj posao. "Svi smo jedan stručan tim i zajedničkim zalaganjem rukovodstva i zaposlenih ne očekujem da će biti nerješivih problema u godinama koje su pred nama", istakla je Danijela Mrda na kraju.